Istočno
tamovamovanje

(tamo & 'vamo po istoku Srbije)


11-17 jun. 2001.

- Kučevo
- Ceremošnja, Homolje
- Žagubica
- Borski Stol,
- manastir Vratna, Miroč
- Đerdap, Donji Milanovac, Golubac
- Severni Kučaj (manastir Tumane,
  Turija)
- Požarevac

vozili: Lanmi i Jone

tekst: Jone (maj 2002.)
fotografije: Lanmi (L) i Jone (J)

© Jone 2002.    


Pred moje treće putovanje po Istočnoj Srbiji, tokom koga sam planirao da obiđem sve ono što do sada nisam, situacija sa saputnicima je bila tipična. Od nekoliko hiljada kandidata koji su se prijavili na poziv za turu, izbor je pao na druga Lanmija Rićboa: on je em posedovao sve potrebne ljudske i partijske kvalitete, em je jedini hteo da ide ;) Hvala mu na tome, posebno zato što se u vatreno krštenje, tj. u svoju prvu pravu ciklonutsku avanturu, upustio drumskim Rogom "Maraton".

Taj bicikl je doduše malo prepravljen - napred ima ima treći, mali zupčanik, a najveći zupčanik nazad ima 28 zuba - ali ipak, krenuti u jednu pretežno planinsku vožnju na biciklu sa gumama od 28mm (slik, samo stidljive reckice za kišu) je pravi entuzijazam. Ovakav izbor za ovakvu svrhu ipak ne bih preporučio za širu upotrebu ;)

Zauzvrat je drug Lanmi doživeo dosta lepih trenutaka, a draži višednevnog putovanja biciklom su ga osvojile toliko da je već u avgustu učestvovao na dvonedeljnoj etapi kroz Srbiju međunarodnog karavana BikeTour - njegov dnevnik sa tog putovanja možete pogledati ovde.


A evo kako je bilo na tamovamovanju:


mapa, profili visina (225Kb)

Ukoliko niste raspoloženi da čitate čitav putopis (ovo gore), pogledajte sažvaćak. U njemu su samo podaci koji vam mogu koristiti ako planirate putovanje ovom ili približnom trasom.


Primedbe, ispravke, komentari... izvolite