Put
kojim se ređe ide


25. jul - 1. avgust 2000.

- Suvobor, Maljen
- Golija
- Pešterska visoravan
- Bjelasica
- Kolašin, Veruša
- Rikavačko jezero
- Rijeka Crnojevića
- Skadarsko jezero
- Ulcinj, Bar

vozili: Svetlana-Ceca Matijević i Jone
tekst: Jone (2001-2002.)
fotografije: Ceca (C) i Jone (J)

© Jone 2001-2002.      


Skromnija varijanta plana za letnje putovanje 2000. je bila vožnja do Prijepolja odnosno Sopotnice, i potom na Durmitor. A ambicioznija varijanta, ona koju sam više priželjkivao jer je objedinjavala neke ture koje sam već par godina želeo da napravim, bila je put do mora skoro isključivo planinskim putevima, trasom Suvobor - Maljen - Golija - Pešterska visoravan - Bjelasica - potez ispod Komova uz albansku granicu (Rikavačko jezero) - Rijeka Crnojevića - Skadarsko jezero - Rumija - Ulcinj - Bar. Kako to obično biva kod nas, za višednevna putovanja je teško naći društvo ako izostane uobičajena kombinacija, pa sam neposredno pred polazak mislio da će ovo biti solo putovanje, u varijanti "A". Ali stvari su se promenile: pozvao sam svoju vrlu drugaricu Cecu iz kraljevačkog "Čikera", i bez preteranih očekivanja je pitao da li bi se pridružila sa nekim društvom iz kluba. Ceca je odmah prihvatila poziv kao da se radi o vožnjici po Adi a ne o dugom drndanju na koje treba krenuti koliko sutra, i izjavila da je interesuje baš put do mora. Ih! Znači plan B!

Ceca je verovala je da će još neko od bajkera iz Kraljeva krenuti sa nama (dan pre toga je velika grupa "Čikerovaca" otišla na Divčibare - oni tamo zaista ne lenčare), no za višednevno putovanje sa bisagama je na kraju ostala samo ona. Ni tada se nije kolebala: "Idem", rekla je. I tako smo pošli. Putem kojim se ređe ide :)


 

Ukoliko niste raspoloženi da čitate čitav putopis (ovo gore), pogledajte sažvaćak. U njemu su samo podaci koji vam mogu koristiti ako planirate putovanje ovom ili približnom trasom.

 

Primedbe, ispravke, komentari... izvolite

 

Priče sa mojih drugih putovanja na dva točka nalaze se ovde.