Konak  
KOnsignacija
NAsmešenih
Kuća

 

Dobrodošli u KONAK - KOnsignaciju NAsmešenih Kuća

Konak je nekada u našim krajevima bio institucija. I bez molbe i bez pitanja, nikada se nije propuštalo da se namernik pozove u kuću. Sa njim se delio i zadnji komad hleba, a domaćin je bio srećan što ima gosta u svom domu. Ta vremena su prošla. U urbanim sredinama ljudi su se udaljili jedni od dugih i počeli da zaziru jedni od drugih. Ovo je mali napor da se bar nešto od toga vrati, makar davanjem veštačkog disanja, makar gajenjem dragocene biljke pod staklenim zvonom.

KONAK je lista gostoprimljivog sveta čija su vrata otvorena putnicima na biciklu ili planinarima koji prolaze kroz njihovo mesto. Oni žele da pomognu drugima, da steknu nove prijatelje i da podele sa gostima radost njihovih avantura. Obim gostoprimstva zavisi od mogućnosti domaćina u pogledu raspoloživog vremena ili stambenog prostora, i kreće se od mesta u dvorištu za podizanje šatora ili mesta u garaži za bicikle, pa preko čaše soka i prijateljskog razgovora, sve do "punog pansiona". Sve što je ponuđeno, ponuđeno je od srca i zato je svaka Nasmešena Kuća podjednako vredna.

Javna lista        

Privatna lista

mesto
domaćin
Beograd (Novi Beograd)
Beograd (Novi Beograd)
Beograd (Novi Beograd)
Beograd (Umka)
Beograd (Banovo brdo)
Novi Sad Emil Sel
Novi Sad Jelena Ćurčić
Podgorica
Skoplje Miki Miloševski
Sombor Franja Bošnjak
Užice
Vršac
mesto
domaćini
 Beograd
6
 Jagodina
1
Novi Sad
2
Podgorica
1

Sombor

1
Užice
1
Vršac
1
Skoplje
1


Kako funkcioniše KONAK?

Postoje javna i privatna lista domaćina. Možete da izaberete na kojoj od njih želite da budete. Možete da budete i na obe liste istovremeno.

Javna lista

  • ako izaberete da se nalazite na javnoj listi domaćina, moći će da vas kontaktira svaki posetilac ove strane;
  • ako ste vi taj kome je potreban smeštaj, možete da se javite svakome sa javne liste: to su domaćini KONAK-a koji su odobrili da njihovi podaci budu dostupni svakom namerniku koji navrati na ovu stranu.

Privatna lista

  • je recipročna u smislu da se od svakoga ko bi želeo da bude gost, očekuje da i sam ponudi gostoprimstvo drugima;
  • to znači da ako ste na privatnoj listi domaćina, vaše podatke mogu da vide samo članovi KONAK-a, to jest samo drugi domaćini sa te liste...
  • ... a to opet znači da podatke o domaćinima sa privatne liste možete da vidite samo ako se i sami prijavite u KONAK. To ćete učiniti popunjavajaući i šaljući upitnik na dnu ove strane. Kada se "odomaćite" tj. postanete novi domaćin, dobićete privatnu listu sa spiskom svih drugih članova KONAK-a. Ta lista će vam kasnije biti dostavljana kad god se nešto na njoj promeni.

Ukoliko jednom poželite da više ne budete na listi KONAKA, bilo javnoj ili privatnoj, biće dovoljno da popunite prvi red u upitniku (izaberite opciju "brisanje sa liste KONAK-a") i da ga ponovo pošaljete . Na isti način se možete i prebacivati sa jedne liste na drugu ili menjati svoje podatke.

Prisustvo na javnoj ili privatnoj listi vas ne obavezuje da i primite na konak svakoga ko vam se javi. Ukoliko vam se vaš potencijalni gost pri prvom kontaktu (telefon, e-mail) ne svidi iz bilo kog razloga, ili nemate vremena, ili jednostavno u tom trenutku niste raspoloženi za tako nešto - možete jednostavno da kažete "ne mogu", i nije potrebno da to dalje objašnjavate.

Ako ste za KONAK saznali preko prijatelja koji imaju pristup Internetu a sami niste na mreži, to nije problem: ažurirane spiskove domaćina dobijaćete u papirnoj formi. Ako znate za nekoga ko bi rado bio domaćin a nema pristup Internetu, ovo je takođe rešenje.

Ako su vam potrebna dodatna obaveštenja ili neka pomoć, pošaljite mail ovde. Ako imate problema sa slanjem upitnika u donjem obliku, probajte sa običnim tekstualnim upitnikom.


Upitnik - prijava za KONAK

Popunjavanje polja označenih zvezdicom je obavezno. Ukoliko želite da se vaši podaci (oni koje odredite) pojave i na javnoj listi, izaberite odgovarajuću opciju u sedmom redu formulara.

Vrsta promene *
Ime i prezime *
Mesto *
E-mail adresa *
Kućni telefon/mobilni telefon:
Telefon na poslu:
Moji podaci mogu biti postavljeni i na javnu listu NE     DA

Na raspolaganju sam (uvek ili u određenom periodu godine - kom?)
Ugostio/ugostila bih
Maksimalan broj gostiju:

Koliko ranije i na koji način treba da se najave gosti:

Maksimalno trajanje boravka gostiju:
Pušenje mi smeta da  ne


Mogu da ponudim (označite sve što dolazi u obzir):

mesto za šator
spavanje na podu
krevet(e)
mesto za ostavljanje bicikala
mesto za ostavljanje automobila
hranu
kuhinju (ili neko drugo mesto za
      spremanje hrane)

tuš
mogućnost pranja odeće (veš mašina,
      kada, potočić...)
lokalni prevoz automobilom
davanje uputstava telefonom
društvo tokom obilaska mesta u kome
      živim
društvo za vožnju u mom mestu i okolini
    drugo(navedite u komentaru, ispod)


Dodatni komentar (ako postoji nešto što smatrate značajnim, a nije navedeno gore):
 

HOME
O Ciklonautu
Turoteka
Kako? Ovako...
Čekićara
GPS navigacija
Tekstovi, članci
Foto galerija
Trange-frange
Ukradeno
Radnje, servisi
Linkovi
Kontakt

Ako tražite smeštaj, pogledajte i ovde:
BJS - Baza jeftine spavke