petak, 17. avgust
Trnski Odorovci

Dan odmora su neki iskoristili da obiđu manastir Poganovo iz XIV veka, bazen sa lekovitom vodom ili da se okupaju u reci Jermi.

Međutim Viki i društvo su popili malo više rakije, pa su se i raspevali. Naime pevačko društvo u sastavu: Viki, Rose i Kirsi pevalo je u sav glas - ej haj vinca ca vinca rumena - bez obzira na ozbiljnost tema raznih workshopova.

Pipa je morala da pronadje mirnije mesto za priču o genetski modifikovanoj hrani. Međutim usred ozbiljne diskusije Naima prasnu u smeh, jer je ugledala neobičan prizor.

Jutro u Odorovcima


Leškarenje na suncu

Viki je pokušavao da izvede akrobatsku figuru. Hteo je da piški, ali je izgubio ravnotežu na strmom terenu, pa je pao u grmlje.


subota, 18. avgust
Trnski Odorovci - Sukovo - Dimitrovgrad

Od manastira Poganovo pa dalje kanjonom reke Jerme koja protiče pored puta uživali smo u blagoj nizbrdici. Skoro da nije bilo potrebno okretati pedale.

U kanjonu Jerme (L)

Put u kamenu (L)

Hineke i Sofija uživaju u vožnji (L)

Pejzaž je bio prelep, a mi smo nažalost morali dalje. Zastajkivali smo i slikali se pored puta.

Sačekali smo i ostale na raskrsnici Pirot-Dimitrovgrad. Sada smo krenuli u grupi magistralnim putem. Vozači su nas pozdravljali trubeći. Ubrzo smo stigli u grad.

Na železničkoj stanici su nas dočekali Rozeta, Karin i Nikola. Zajedno smo otišli do stadiona, gde smo postavili šatore.

Pošto smo brzo stigli, imali smo još vremena da obiđemo grad.

Ben je imao peh sa biciklom. Pukao mu je ram. Na sreću lokalni majstor je to odmah zavario za samo 200 din.

Posle večere je bila tribina u opštini, a uveče smo se popeli na obližnje brdo iznad grada. Pored manastira na vrhu bio je disko na otvorenom. Kada sam primetio da je tu i groblje, razočarao sam se. Vratio sam se ranije u kamp.

Muzika je treštala do kasno u noć, ali san je lako pobedio.

 

Na železničkoj stanici u Dimitrovgradu (L)

nedelja, 19. avgust
Dimitrovgrad - državna granica

Granica je na samo 4km od Dimitrovgrada.

Opet smo krenuli zajedno, ali sam ja pošao samo da ispratim društvo. Zastali smo pred graničnim prelazom, a muzlka iz jedne od prikolica je popravila raspoloženje prilikom pomalo tužnog rastanka sa ovom veoma simpatičnom družinom ekologa na biciklima...

Naima, Mane, Raša i ja smo ubacili bicikle u voz i vratili se u Beograd.

Rastanak na granici (L)  


Milan Borić,  
novembar 2001.