27. maj 2000.

Copy-paste-send from HPVplus FILM, iliti Terminator III
(kratka retorička rasprava o sigurnosti u saobraćaju bez oklopnog vozila)


tekst i fotografije: Robert Stein
za sajt priredio: Jone

Terminator, prvi deo: Švarcika dolazi da roka, ona uspeva da se spase, ljubavna priča, bla bla truć... Terminator, drugi deo: limeni pandur dolazi da roka, Švarcika je spasava, ona odlazi Jeep-om na jug, sve do u Mexico... Terminator, treći deo... ovo još niste videli!!!

Oh, those beautiful days of joy and fun, before XX came to town...

Trajko, jedini u Jugi, piči putem, obilazi ga limeni, srebrni 4x4 BiH-ovac, sudeći po tablicama. Rover, još vreo od prese i odajući pomešani miris benzina i mućke, skreće levo prema službenom ulazu u buvljak. Taki kaki sam, ne marim da nagazim i da se posle nekoliko sekundi prilepim na metar od njega, strpljivo čekajući da se rampa podigne i da uđemo na teren poznat po čestim legalizacijama (čitaj *racija*)... Nisam se baš nešto trpao čoveku u pozadinu, znajući da je skoro obavezno da kada vozač otpusti kočnicu, vozilo klizne nekoliko santima unazad, ali nikad više od deset ili dvadeset. U ovom slučaju, metar prostora je trebalo da bude sasvim dovoljno...

Oh, those beautiful, beautiful days, before...

Kao što rekoh i kao što sam očekivao, srebrna, limena zver se uz tiho roptanje pomerila unazad ... i naglo ubrzala! Tek tada sam shvatio da je dotični XX (ovako se potpisuje) ubacio u "rikverc" i počeo sa poznatom scenom iz prvog dela, kada ogoljeni i raščerupani Terminator počinje da strada od pritiska prese (ko nije gledao, neka se samo seti kako mu je kada primi platu i treba da poplaća račune)... Prvo je stradalo belo mačije oko, koje treba da pokaže da put i nije toliko prazno koliko izgleda. Naravno, XX to nije video. Cela serija belih, oranž i crvenih zastavica zatresla se od udara, ali ih on (XX) nije video. Ljudi, kupci, prodavci, šetači, pipači, pitači i gledači, počeli su da mašu i daju čudne signale pilotu Destrozera (mutant Destroyera i Buldozera) ali XX ni to nije video! Kada su mi se već creva počela sušiti od vike da dotični treba da stane, konačno je shvatio da nešto "teško vuče". U međuvremenu, moj jadni trajko je stenjao, cvilio i polako popuštao sa OTPOR!-om, shvatajući da je njegovih malo manje od 20kg nemoćno pored tone i kusur konja, kila i XX-a.

Prvi je povredama podlegao prednji desni obruč, ponizno se savivši u perec, ipak krajnje neukusan, ali je Jeep bio spreman da ga sažvače. Tako ranjen, Trajko je počeo da se krivi i na zadnjem točku, sve dok Aero oblik felne nije prešao u Tornado. Svakog sledećeg trena sve sam bio bliže ideji da odustanem i da skočim u stranu, ali sam kao i u svim nastavcima epopeje o robotu ubici-spasiocu, odlučio da se borim do krvi. Krvi nije bilo sve do malo kasnije, ali o tom kada dođemo dotle...

Kada se škripanje i cviljenje guma po vrelom asfaltu utišalo, XX je otvorio vrata, komotno izašao i upitao me je da li sam povređen. Da sam malo manje civilizovan, verovatno bih ga posle morao ja pitati o povredama, ali smo se ipak suzdržali. Obaška, ili što Branko kaže ELEM, ponudi on meni da izbegnemo dalje komplikovanje i poturi mi vašljivu dvadeseticu (CG DM) da sravna račun. Pomislih, ovaj mene zajebava! Onda sam mu ne spominjući bilo koga od ženske ili muške rodbine objasnio u par reči da samo zadnji obruč ima svoje ime, a zove se ili se zvao Campagnolo, i da mora još jednom da razmisli o svoti, ali da se ne zezamo, eto, idemo do prvog majstora na pijaci da proceni štetu. Podignem ja trajka koji je sada već više ličio na komad alternativne umetnosti i odnesem ga kod Dejana, i pozovem ga da kaže svoj sud. XX već sav zadovoljan, potajno se smeškajući i veoma komotno i samouvereno stade, i skoro pade kada mu Dejo izvadi katalog i prikaza cenu te dotične Campagnolo felnice. Ovaj nije pobledeo. Jok, ja sam... PRC sine!!! Sedamdeset maraka, pa ti vidi gde ćeš da gurneš svoju ukakanu zelenu novčanicu!

Priznao sam da stvar nije nova i da će 40 maraka biti dosta da ga više nikada ne moram pogledati. Ipak, "pametni" XX reče da onda idemo do stanice milicije koja se nalazi na samom ulazu kod rampe, a nije da drugovi organi nisu videli sve što se dešavalo... Ok. Dođemo mi tako sa sve mene, noseći trajka u naručju, javimo se, predamo lične karte i ispričamo (ja pričam, XX klima glavom i potvrđuje) šta se i kako desilo. Toki-voki je pomogao da se dojavi "saobraćajnoj" i stvarno, za desetak minuta saobraćajni organi su bili tu. Na fejs ov de plejs. Dobar dan, dobar dan, isprave, izvolite, saobraćajnu itd.

"Jeste'l se dogovorili?" pita plavac.
"JOK!" kaže XX...

E onda dolazi jedan od onih koji rade u stanici i šapne nešto saobraćajcu na uvce, onako, manje zvanično. Onda je počeo zaplet. Onaj pravi! Prvo je dotični XX zamoljen da preda ključeve vozila. Nakon toga mu je objašnjeno da je načinio:

1) saobraćajni prekršaj, time što nije gledao, a MORAO je da me vidi
2) materijalnu štetu na mom vozilu koju može i ne mora da mi plati
3) CARINSKI PREKRŠAJ za šta mu sleduje mandatna kazna od 3000 dinara na licu mesta, krivična prijava, sud, još kazni(?) i naravno ODUZIMANJE VOZILA NA LICU MESTA!!!
4) lična karta nije važeća, za to mu sleduje opet jedna poseta kod prekršajca i naravno... kazna...

Onda je usledilo sagledavanje opcija. Izložiću samo jednu, prvu, sa kojom se dotični odmah pomirio pa ostatak njihovog razgovora nisam bio prisutan: progledaće mu kroz prste za stavku (1) ako namiri stavku (2), koja je bila veoma jasno definisana cifrom koju sam već jednom spomenuo.

Kada su šuške promenile vlasnika, povukao sam se i pred svima mu poželeo da mu se ovo više nikada ne desi... Posle su oni lepo zajedno, kao pravi drugari otišli do kola i dozvolili mu da uzme svoje lične stvari. Za ostalo se samo nagađa, a ako sve bude kako treba, snimiće se i četvrti deo priče o Terminatoru: "Terminator IV - kako se XX zajebo u mućkanju kradenim kolima". Ej, bre, ovo je pravna država, a i nisi ni neki predsednikov sin pa da radiš šta i kako hoćeš!!!

Naravoučenije za XX: ZLOČIN SE NE ISPLATI...
Naravoučenije za Trajka: KO PRUŽA OTPOR TOG SLOME...
Naravoučenije za mene: Tricikl je toliko dobra stvar da se žrtvuje za svog vlasnika. (do sada sam uvek ja stradao, a bicikl prolazio bez nekih posledica).


Robert Zahvaljujući-triciklu-nisam-pao-pod-točkove-i-posle-nekoliko-metara-krljanja-još-uvek mogu-da-hodam-na-obe-noge Stein

*

Ako niste pratili prethodne nastavke Terminatora, na ovoj stranici Robertovog sajta BikerPlus možete naći detalje o tome kako je počela i tekla izgradnja prvog YU recumbent tricikla, kao i tehničke podatke o njemu. Robert se nije ni najmanje obeshrabrio, naprotiv: trenutno gradi nekoliko novih trajkova...